Picture Background

Sunday, May 17, 2015

O intamplare cu Rucareanu - Titica si Gigi...

Titi Rucareanu

O intamplare circula de catva timp prin boema bucuresteana, zguduind de ras burtile bautorilor de bere si starnind ironiile oamenilor seriosi.
O transcriu asa cum am auzit-o.
Gigi Dinica si Titica Rucareanu aveau bani de luat de la un film a carui productie se prelungise din varii motive peste asteptari. Cum ajunsesera la fundul sacului, cum se spune, traisera pana atunci din imprumuturi facand datorii la mai toti prietenii, dar mai ales la chelnerii de la Athene Palace care ii creditasera seara de seara timp de mai multe luni.
Dar intr-o zi calvarul asteptarii a luat sfarsit. 



Au fost anuntati ca un casier de la productia filmului, va veni la Athene Palace si va distribui banii la toti cei care au filmat. Bucurie mare. Au sarbatorit evenimentul „avant la letres” acasa la Titica cu o sticla de votca Rasputin luata pe datorie de la buticul deschis in garajul blocului unde locuieste Titica din strada Polona, hotarand ca Gigi sa nu se mai duca acasa, sa doarma acolo si a doua zi dimineata sa mearga impreuna la Athene Palace, unde lor mult le place, cum se spunea intr-o piesa de A. Baranga, pentru a incasa banii mult asteptati.
In timp ce degustau pe indelete votca se spune ca au avut o discutie intelectuala. Nu e de mirare. Actorii sunt si ei oameni si asemenea lui Hamlet evolutia lumii ii framanta.
- Aavevem o exi exi st st tra tra im ti ti mpuri de rarahat dra dragaga Gigigi, i-ar fi spus, iluminat, Titica la un moment dat, neprecizandu-se cand.
- Pardon, tu esti un rahat, i-a replicat imediat Gigi, punand punct discutiei.
Titica nu s-a suparat. Il iubeste mult pe Gigi. Gigi e idolul sau, dar obositi de efortul facut in urma discutiei intelectuale avute, s-au dus la culcare. A doua zi Titica s-a trezit mahmur pe la zece, dar Gigi nu mai era in casa. Nervos, ca fusese parasit, s-a imbracat cat a putut el de repede si tot repede, cat a putut el, a pornit cu bicicleta, spre Athene Palace, dar a constatat lipsa casierului care nu mai era, fiind plecat spre alte tinte. Era doar Gigi care distribuia meticulos si atent dintr-un maldar de bancnote, bani, datornicilor sai. Titica somnoros, nervos, s-a asezat la coada respectiva decis sa-i reproseze lui Gigi faptul ca a plecat fara sa-l scoale. Dupa o asteptare destul de lunga, coada datornicilor fiind mare, a ajuns langa Gigi.
-Tie cit am sa-ti dau, l-a intrebat Gigi, fara sa se uite la el?
- Aaaa, pa pa pai, vvreau ssaa, a ingaimat Titica, plin de indignare.
- Tie nu-ti mai dau nimic, tu ai mai luat o data, i-a spus Gigi sec dupa ce l-a descoperit pe Titica.
Adevarata sau inventata intamplarea, cred, ii reflecta indeaproape.


Candid Stoica
”Acele lucruri aiuritoare care se petrec în spatele scenei” 

No comments: