Picture Background

Sunday, July 19, 2015

"Scapino" (1985)



"Scapino" dupa Mpliere
Regia Alexandru Dabija
Premiera: 
6 decembrie 1985
Teatrul Nottara








"Un astfel de spectacol, in care textului ii sunt adaugate jocuri de cuvinte, schimbari semantice si o intreaga gama de polisemii lingvistice, nu ar fi fost posibil fara existenta unui actor de inzestrarea comica a lui Horatiu Malaele. 

Mariana Eremia, Mircea Jida, Verasela Stan, Valeriu Preda, Dragos Paslaru, Horatiu Malaele, Viorel Comanici, Valentin Teodosiu

Scapino, in interpretarea sa este un amesctec perfect de lentoare buimaca si viclenie ceea ce da jocului sau trasaturile inconfundabile ale unei arte comice majore. Sunt scene antologice in acest spectacol, care il au ca protagonist pe Horatiu Malaele. Este ceva in fibra intima a actorului care reverbereaza un comic substantial si personal strarnind hohote uriase de ras. Maniera parodica-orientala realizata de regizorul Alexandru Dabija ii convine total."

Marian Popescu (Romania literara, 19 decembrie 1985)

"Inventivitatea debordanta a lui Malaele nu este egalata decat de cea a lui Dragos Paslaru, care aduce in scena spaime, crispari, tresariri si vedenii de impricinat si implicat ireversibil intr-o tarasenie aducatoare, in cele din urma, de satisfactii pentru toti."

P.C.Chitic (Revista Teatrul, 2/1986)


Sursa:
Doina Papp
"Viata pe o scandura"

No comments: