Picture Background

Wednesday, October 14, 2015

Ofelia Popii - Fila de oracol

Ofelia Popii

Desi nu traieste si nu joaca in Bucuresti, este considerata una din cele mai bune actrite ale momentului. Distinsa recent cu un mare premiu britanic pentru rolul din Faustul lui Purcarete, Ofelia Popii considera ca centrul universului e pe scena, iar axa lumii trece fix prin Sibiu 

E mica de inaltime, plapanda si vulnerabila, dar forta pe care o ascunde sub gratia ei e atat de coplesitoare, incat e aproape imposibil sa nu-i simti, atunci cand joaca, felul ei de a arde, de parca fiecare spectacol ar fi ultimul. Cel ce trebuie platit cu propria viata. Poate de asta nici un critic nu i-a rezistat pana acum. Anul trecut, pentru Faustul regizat de Silviu Purcarete, a fost recompensata cu "Premiul UNITER pentru cea mai buna actrita", iar anul acesta, la Edinburgh, britanicii au declarat-o revelatia Festivalului International de Teatru, rasplatind-o, entuziasmati, cu "Herald Angel Award". Absolventa a Institutului de Teatru din Cluj, Ofelia Popii a ales sa traiasca departe de tumultul capitalei, la Sibiu, unde este angajata a Teatrului "Radu Stanca".

Fila de oracol

- Ce culori iti plac?
- Toate. Albastru, verde, portocaliu...
- Inchide ochii. Ce vezi?
- Marea, toamna, in valuri.
- O calitate a ta?
- Entuziasmul.
- Un defect?
- Nerabdarea. Si lipsa de tact.
- Orasul in care vrei sa traiesti?
- Sibiu.
- Calitatile pe care le apreciezi la altii?
- Umorul si adancimile.
- Un vis?
- Sa joc in filme.
- Un personaj care ti-e drag?
- Raskolnikov.
- Un rol pe care ti-l doresti?
- Electra, Medeea, Anna Karenina.
- Trei lucruri care iti fac placere?
- Sa ma plimb pe Podul Minciunilor, sa savurez cafeaua inainte de repetitie si sa-l ascult pe Nick Cave in duet cu P. J. Harvey.
- Un sinonim pentru indragostire?
- O saritura cu parasuta.


Tot articolul: AICI


No comments: