Picture Background

Tuesday, July 7, 2015

Aurel Mihailopol: «Ce, nu stiti, eu sunt proprietar de nori!»

O privire de artist! AUREL MIHAILOPOL

"Suiera vantul salbatic"
« O forta extraordinara de a crea metafore. Fotografiile lui Mihailopol sunt constructii savante, tablouri compuse cu minutiozitate de virtuoz, dar punctul de plecare se afla in zonele inspiratiei autentice. Lui Mihailopol ii trec prin minte viziuni tulburatoare, pe care apoi, le cauta si le gaseste in realitate. Moderne, pline de nervozitate si infiorarea miscarii, ele traiesc, sunt vii. Pe drept cuvant, imaginile sale au fost numite Poeme Optice.
Patrat cu cai (1966)
Le citesti ca pe versuri si te dor ochii de atata alb. Si ti se cabreaza gandurile de atata miscare. Momente de rara desfatare artistica, privindu-le, ne simtim mai puri, ca intr-o dimineata a simturilor. Este talentul lui Mihailopol de a ne releva frumusetea, ineditul lumii neobisnute. Trebuie privit cu uimire, ca orice lucru care tine de miracol. »

Marin Sorescu, 1970


"Aurel Mihailopol a fost poate cel mai alb si pufos nor de pe albastrul viu al cerului. Trebuie doar sa privim atent fundalul azuriu intr-o zi calda de vara si negresit il vom vedea creand tot felul de forme pentru copiii cu imaginatie bogata."

Tudor Octavian



No comments: